Velomobiler, Vad är det?

En Velomobil är en Cykelbil (Trampbil). Den är 3-hjulig och har en kaross som ger ett väderskydd och en helt annan aerodynamik än en konventionell cykel.

Läs mer

Om Velomobiler i Norden

Denna Website är under konstuktion och det är oklart om/när den blir klar. Tanken är att den skall ge en samlad bild av Velomobilen på det sätt den finns och används i Norden. Förhoppningen är att intresserade lättare skall kunna hitta information om detta förträffliga fordon.

Synpunkter och förslag

Hur snabb är en Velomobil?

Det florerar många åsikter på nätet om vilka modeller som är snabba och hur snabba de är. Många tycks dock glömma eller blunda för att, även om en Velomobil under normala förhållanden är betydligt snabbare än en "vanlig" cykel, så finns det många faktorer som påverkar. Först och främst handlar det om cyklisten. Skillnaden mellan en stark och en svag cyklist blir än mer påtaglig i en Velomobil.

Synpunkter

Är en Velomobil bäst på allt?

Det korta svaret på den frågan är Nej! En Velomobil är helt överlägsen en "vanlig" cykel på längre sträckor i normal svensk terräng men passar inte lika bra i alpin terräng eller för korta stadsturer. Dessutom väcker den uppmärksamhet och är svår att motstå för klåfingriga individer.

Synpunkter